Danmarks største tyngdedyne side

VELKOMMEN

Kugledyne.dk

Kugledyne.dk er Danmarks største side om tyngdedyner. Find den rigtige tyngdedyne til dig eller dit barn her, og læs meget mere om hvordan dynerne virker længere nede på siden.

Hvorfor vælge tyngdedyner?

VI ANBEFALER

Anbefalede tyngdedyner:

Her kan du læse om de tyngdedyner der er på markedet lige nu:

1: ScandinavianRest Tyngdedyne

 • Fra 1099,-
 • Gratis Fragt
 • 30 Dages Tilfredshedsgaranti
 • Lavet i miljøvenlig bambus

Tyngdedynen fra ScandinavianRest er lavet med 12 syninger hvilket hjælper til at fordele vægten grundigt over hele kroppen.

Tyngdedynen er lavet af miljøvenlig bambus, og er af den grund også en af de blødeste dyner på markedet, og kan bruges både med og uden betræk.

Dynen fås i vægt fra 5 til 9 kilo, og både i 200 cm (standard) og en længere model på 220 cm.

Man kan bestille med og uden dynebetræk, og ScandinavianRest tilbyder 30 dages tilfredshedsgaranti – er du ikke tilfreds kan du sende dynen retur og få pengene igen.

2: Hugged Tyngdedyne

 • Fra 899,5
 • Gratis Fragt
 • Danskudviklet tyngdedyne

Hugged er en kendt dansk forhandler af egenproducerede tyngde / kugledyner til både børn og voksne.

Dynerne fra Hugged fås fra 5-11 kg., og uanset størrelse sendes dynen med gratis levering.

Inde i tyngdedynerne fra Hugged er der glasgranulat, altså bitte små glaskugler. Kuglerne fordeler vægten godt over hele kroppen, så du mærker det tunge tryk over det hele. Kuglerne larmer ikke, så du kan vende og dreje dig i løbet af natten uden at vågne

3: ScandinavianRest Tyngdedyne til børn

 • Fra 999,-
 • Gratis Fragt
 • 30 Dages Tilfredshedsgaranti
 • Lavet i miljøvenlig bambus

Børnetyngdedynen fra ScandinavianRest er lavet med 12 syninger hvilket hjælper til at fordele vægten grundigt over hele kroppen.

Tyngdedynen er lavet af miljøvenlig bambus, og er af den grund også en af de blødeste dyner på markedet, og kan bruges både med og uden betræk.

Børnedynen fås i en vægt på 3 kg., og måler 100 x 150 cm., standard juniordyne-størrelse.

Man kan bestille med og uden dynebetræk, og ScandinavianRest tilbyder 30 dages tilfredshedsgaranti – er du ikke tilfreds kan du sende dynen retur og få pengene igen.

4: Hugged Tyngdedyne til børn

 • Fra 550,-
 • Gratis Fragt
 • Danskudviklet tyngdedyne

Hugged tyngdedynen til børn er lavet specielt til børn.

Dynen er lavet i junior-størrelse (100×140 cm) og fås i 2, 3 eller 5 kg. alt efter dit barns alder.

Dynen sendes med gratis dag-til-dag levering.

5: Duermo Tyngdedyne

 • Fra 799,-
 • Gratis Fragt
 • Prøv i 51 dage med fuld returret

Danske Duermo leverer tyngdedyner i høj kvalitet, og til konkurrencedygtige priser.

Duermo tilbyder at du kan prøve dynen i 51 dage, med fuld returret – så sikre er de på at du kommer til at synes om dynen. Derudover er der tilfredshedsgaranti.

Tyngdedynen fra Duermo består af små antibakterielle glaskugler syet ind i 100% bomuld, der smyger sig om kroppen og fordeler vægten godt over kroppen.

6: Zenkuru Tyndedyne

 • Fra 499,-
 • Gratis Fragt
 • 90 Dages returret

Hvis du gerne vil teste om en tyngdedyne er noget for dig uden at bruge alt for mange penge kan man prøve en Zenkuru kugledyne fra Coolstuff.

Dynen kommer i forskellige vægtklasser og er en god måde at komme i gang med en kugledyne / tyngdedyne på en billig måde, uden at man går på kompromis med kvaliteten.

CoolStuff tilbyder 90 dages returret på alle ordrer, og gratis fragt på køb over 499.

HER KAN DU LÆSE

Mere om tyngdedynen:

En tyngdedyne er ikke nogen ny opfindelse, men er blevet testet igennem mange år. Flere og flere får efterhånden øjnene op for dynernes afslappende effekt.

Tyngdedyner har en god positiv effekt på både børn og voksne. Tidligere var tyngde- og kugledyner meget dyre og blev primært brugt til børn med ADHD og/eller autisme. 

I dag er dynerne dog blevet langt billigere, så både børn og voksne, også uden diagnoser, kan bruge dem til at få hjælp til at falde til ro og til at få bedre søvn.

Her kan du læse lidt mere om hvordan tyngdedynerne virker.

Hvad er en tyngdedyne?

En tyngdedyne ligner på mange måner en helt almindelig dyne, der bare vejer noget mere. Derfor kaldes en tyngdedyne også nogle gange for en “tung dyne” eller en “vægtdyne”.

Forskellen ligger i fyldet. Almindelige dyner vil normalvis have fyld af f.eks. fiber eller dun, og her er det primære formål med fyldet at isolere, altså at sørge for at du ligger godt og varmt i løbet af natten.

Modsat er tyngdedyner fyldt med glasgranulat – små stykker glas der giver vægt til dynen. Glasgranulatet er fordelt godt og syet ind i små “lommer” som dynen består af. På den måde sikrer man sig at der er ligevægt i dynen, og at vægten fordeles jævnt og giver et jævnt tryk over hele kroppen og ikke f.eks. ryger ned i fodenden.

Yderstoffet i dynen kan godt virke lidt mere groft end en dejlig blød dyndune da det jo skal kunne holde til glasgranulatet, men med et godt dynebetræk er det ikke noget man tænker over.

Tyngdedynen er som regel ikke specielt varm, så man kan også kombinere og sove med både en tyngedynde til at skabe et behageligt tryk, og så en almindelig dyne ovenpå til at skabe varmen og den bløde fornemmelse.

Tyngedynerne kommer i forskellige vægtstørrelser, og det er vigtigt at du finder den rigtige vægt (ca. 10-15% af din kropsvægt). De fleste tyngdedyner kan typisk fås i 3 kg., 5 kg., 7 kg. og 9 kg. alt efter forhandleren.

Der er mange slags tyngdedyner på markedet, og derfor kan det være en god ide at læse en tyngdedyne test og bruge en side som vores (kugledyne.dk) når du skal vælge den rette dyne.

En tyngdedyne giver bedre søvn

Hvis du har kæmpet med dårlig søvn ved du sikkert hvor svært det kan være at falde til ro efter en lang dag. Tankerne flyver rundt, der er uro i kroppen, og man kaster sig fra side til side i sengen.

Og det er her at en tyngdedyne med sin ekstra vægt går ind og hjælper dig, både med at falde til ro, og med bedre søvn i løbet af natten.

Presset fra tyngdedynen går nemlig ind og stimulerer kroppen, i det man kalder dybdepres-stimulering. 

Dybdepres-stimulering (som også er det man kender fra f.eks. massage, kram, at blive lagt i svøb som baby) gør nemlig tre ting. 

 1. For det første reducerer det niveauet af kortisol, også kendt som stress-hormonet, i kroppen.
 2. Og for det andet går trykket ind og øger niveauerne af både serotonin og dopamin. Serotinin og dopamin er to af kroppens egne lykkestoffer, og når de bliver aktiveret stiger føler man sig bedre tilpas og kan bedre finde ro.
 3. Sidst, men i denne sammenhæng ikke mindst, viser forskning også at dybdepres-stimuleringen øger kroppens produktionen af melatonin. Melatonin er kroppens eget naturlige søvnstof, og det er det der bliver produceret når kroppen fortæller os at vi skal sove.

Ved at give et behageligt tryk har tyngdedynen altså en god afslappende effekt, der hjælper dig til at falde nemt i søvn, og få en god søvn i løbet af natten.

Hvem kan bruge en tyngdedyne?

Der findes både tyngdedyner til børn og tyngdedyner til voksne, og alle der kan bruge bedre nattesøvn eller hjælp til at falde til ro om aftenen kan bruge en tyngdedyne.

tyngdedyne til børn
tyngdedyne til børn

Tyngdedyner til børn

Helt små børn bør dog ikke bruge tyngdedyner da det er vigtigt at de har en form for bevægelighed. Så hvis ens barn vejer mindre end 20-25 kg., eller er under to år, bør barnet eller babyen ikke benytte en tyngdedyne.

Sørg også for at køb den rigtige vægt når du køber en tyngdedyne til dit barn. Det kan være fristende at købe en lidt for tung dyne som barnet så kan “vokse ind i” men en for tung tyngdedyne kan give modsatte effekt, og i værste fald give trygskader.

Har du helt små børn bør du observere dem de første par nætter for at sikre dig at tyngdedynen ikke er for tung. Du kan også gøre det at du giver dit barn tyngdedynen som hjælp til at falde i søvn, men derfter skifter den ud med en almindelig dyne når du selv går i seng.

tyngdedyne til voksne
tyngdedyne til voksne

Tyngdedyner til voksne

Voksne, og særligt voksne der er stressede og har tralvt i hverdagen, kan få stor positiv effekt af at bruge en tyngdedyne. Ligesom hos børnene er det vigtigt at du vælger den rigtige vægt, særligt hvis du er lille i det, og at du vælger en testet tyngdedyne i høj kvalitet.

Med små børn i sengen

Sover du med små børn i sengen bør du ikke bruge en tyngdedyne da der er risiko for at du kan komme til at lægge din, for dem alt for tunge, dyne over på dem i løbet af natten.

Brug af tyngdedyne som gravid

Er du gravid kan du fortsat godt bruge en tyngdedyne så længe det stadig føles behageligt for dig, og ikke giver et ekstraordinært stort tryk på maven. Du kan også under graviditeten bruge din tyngededyne på andre måder, f.eks. ligge den på benene når du ligger på sofaen, over skuldrene eller lign.

få bedre søvn med en tyngdedyne
få bedre søvn med en tyngdedyne

Spørgsmål og svar om tyngdedynen

Her kan du få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål omkring tyngedyner:

Hvad er forskellen på en tyngdedyne og en kugledyne?

En kugledyne er en form for tyngdedyne, hvor tyngden kommer fra kugler, som kan variere i størrelse. Vægten i tyngdedyner vil tit komme fra glasgranulat, som i mange kugledyner, men kan i princippet komme fra forskellige ting.
Ordene kugledyne og tyngdedyne bruges altså tit til at beskrive det samme produkt.

Hvilken tyngdedyne skal jeg vælge?

Du skal vælge en tyngdedyne der pris- og kvalitetsmæssigt passer til dig budget, og som vejer ca. 10-15% af din kropvægt. Dynerne fås fra 3 – 11 kilo, og vejer du f.eks. 70 kilo kan du overveje at købe en 7 kilos tyngdedyne.

Kan en tyngdedyne blive for tung?

Ja, en tyngdedyne kan sagtens blive for tung, og så risikerer du at den får den modsatte effekt. Det er vigtigt at dynen er behagelig for personen at ligge med, og ikke hindrer at man kan dreje sig, eller at det føles som om det gør ondt.

Hvordan vasker man en tyngdedyne?

Som de fleste andre dyner har også tyngdedynen godt af at blive vasket en gang i mellem. For de præcise vaskeinstruktioner bør du kigge på vaskemærket på din tyngdedyne, men de fleste dyner skal vaskes ved 40 eller 60 grader, og på et lavt antal omdrejninger.
OBS: Sørg for at undersøge om din vaskemaskine kan tåle vægten af din tyngdedyne inden du vasker, så du ikke ødelægger tromlen!

Hvor længe må man ligge med en tyngdedyne?

Der er ingen begrænsninger for hvor længe du må ligge med en tyngdedyne – så længe den ikke er for tung eller føles ubehagelig, som beskrevet længere oppe.
Du kan således sagtens sove med din tyngdedyne hele natten, hver nat, uden problemer.

Hvor tung skal en tyngdedyne være?

En tyngdedyne skal veje ca. 10-15% af din kropvægt, alt efter din kropsbygning. Vejer du f.eks. 70 kg. kan du starte ud med at prøve med en tyngdedyne på 7 kg.
Dynerne fås i vægt fra 3 – 11 kg.

tyngdedyne
Eksempel på en tyngdedyne